The Evolution of a Teen - Starting Middlebare

De evolutie van een tiener - beginnend met middelbare leeftijd

Ik begin deze blogpost door te verklaren dat dit mijn woorden zijn, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen. Ik ben niet gekwalificeerd om advies of informatie te geven, maar ik ben een oversharer, dus over het algemeen is deze bloginhoud allemaal een grote oversharer!

Het is een paar weken voor Kerstmis, we hebben één kind in Middlebare en één in Groep 4 en Groep 8. Middlebare is een heel andere ervaring, zowel voor onze dochter als voor ons! Langere dagen, kortere dagen, verschillende tests en huiswerk, nieuwe vrienden maken, eerste indrukken en proberen een evenwicht te vinden tussen school- en sociale verplichtingen. Omdat het lijkt alsof je in Middlebare een sociaal leven krijgt...

Ik ben verheugd te kunnen melden dat mijn dochter haar eerste menstruatie kreeg vlak voordat het schooljaar begon. Ze was bang dat dit op school zou gebeuren, maar ze heeft nu haar Modibodi- pakket en de menstruatie kost haar geen enkele gedachte. Nog meer blij ben ik te kunnen melden dat sinds de komst van de menstruatie de stemmingswisselingen en over het algemeen kwade reacties en stemmingen van ons meisje een stuk minder zijn geworden. Vóór de menstruatie viel ze vaak uit elkaar en vroeg zich af waarom ze zo'n reactie had. Het was zo bizar dat terwijl ze huilde om de situatie, wij lachten en uiteindelijk niet meer wist of ze lachte of huilde! Tegenwoordig zien we de transformatie van een gelukkige tiener naar een premenstruele, hormonale, emotionele en onredelijke tiener heel snel, het is als een lichtschakelaar, de waanzin begint en een week later lijkt het voorbij te zijn.

Ik onderzoek manieren om te helpen met deze stemmingswisselingen. Ik heb een voorraad chocolade die wordt geleverd met een knuffel om op natuurlijke wijze de oxytocine, dopamine en serotonine vrij te maken die we allemaal tot onze beschikking hebben! Als iemand anders suggesties heeft, stuur ons dan een e-mail op hallo@girlsmatters.nl

De Groep 8 (jongen) begint ook in de puberteit - maar hij is een jongen, knuffelig en houdt van zijn moeder, de stemmingswisselingen zijn nog niet opgetreden, maar hij is stiller!

Groep 4 (meisje) zal ooit de wereld regeren. Dat is alles wat we over haar kunnen zeggen.

Schrijf je in voor ons 12 Days of Christmas Event op de homepage.

Bekijk hier onze cadeau-ideeën onder € 10

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.