What is a Tween? - The Blank Face

Wat is een Tween? - Het blanco gezicht

Dit is mijn allereerste blogpost en ik wilde eraan voorafgaan door te zeggen dat ik geen expert op het gebied van ouderschap ben, ik ben een moeder van drie prachtige kinderen en dat is waar mijn kwalificatie om zoiets als dit te bespreken begint en eindigt. De verhalen op mijn blog zijn mijn ervaringen en als iemand resoneert met mijn ervaringen, kunnen we hier hopelijk samen doorheen lachen. Dit is een LEUKE blog, eerlijk maar leuk, met een vleugje Ierse/Australische/Nederlandse humor (misschien moet ik daar ook een blogpost over schrijven). Pak voor nu een kopje thee/koffie/water of iets sterkers en stap aan boord van dit ouderschapstraject.

Als moeder van drie kinderen die door de jaren heen allemaal hun uitdagingen hebben gehad, had niets mij kunnen voorbereiden op de TWEENAGER. Ik had de zin gehoord en lachte om medevrienden die me verhalen vertelden over hun 10/11/12 jaar oudjes die van de ene op de andere dag lijken te veranderen in niet zo aardige 10/11/12-jarigen.. Tweenagers...

Als moeder, een beetje zoals de verschrikkelijke tweeën die ik mezelf had voorbereid op de tienerjaren.. de voetstampende, ogen rollende, puistjes knallende tienerjaren, heb ik alle ouderschapsboeken gelezen en voelde ik me sterk in mijn besluit om wees de beste en coolste moeder die mijn tieners ooit hebben gehad.. maar ik wist eigenlijk niet dat daar iets aan voorafging, net zo uitdagend en huiveringwekkend... 

Op een dag ontdekte ik dat het was gebeurd. Mijn lieve, grappige meisje was Tween geworden. Het was als een wervelwind, het begon met het 'Blank Face', een term die we nu in ons huis weglachen, maar als het gebeurt het betekent meestal dat er iets nog ergers gaat gebeuren... De Blank Face-look kan elke ouder ertoe brengen weg te rennen en zich in een kast te verstoppen.. de Blank Face is de look van niets anders dan alles. The Blank Face is gevuld met verwarring, woede, verveling en zegt: "Ik luister niet, en ik wil ook niet luisteren". Blank Face kan 's ochtends als eerste gebeuren als je je tweenager uit bed aanmoedigt en vraagt ​​wat ze doet /hij/zij wil ontbijten, of als laatste 's avonds als je welterusten gaat zeggen, ik doe altijd de goedenacht, meestal om mobiele telefoons en andere elektronische apparaten aan te schaffen, om te controleren of hun tandenborstel nat is (makkelijker dan vragen of je gepoetst hebt je tanden..) en om gewoon welterusten te zeggen.. maar als ouder aan het einde van het Blanke Gezicht ben ik al minstens een jaar tot de conclusie gekomen dat het Blanke Gezicht al het bovenstaande betekent, maar er is een klein essentieel stukje informatie die het Blanke Gezicht ook betekent, het betekent, ongeacht wat er eerder is gebeurd of wat er gaat gebeuren, dat een KNUFFEL nodig is. De knuffel kan worden ontvangen met de stijfheid van een houten plank (mijn tweenager was nooit een grote knuffelaar, maar sinds het begin van de tweenaging is het aantal knuffels hoger dan ooit (je moet naar de positieve punten kijken), anders kan het zo vloeibaar als water worden, de knuffel brengt vaak tranen met zich mee, soms een woedende tirade, maar vaker wel dan niet eindigde met - "Ik weet niet waarom ik me zo voel"

En dankzij mijn vrienden ontdekten we dat we een Tweenager hadden..  

Over mij

Moeder van 3 kinderen, 2 honden en een pony, vrouw en taxichauffeur, persoonlijke assistent, ponytrimmer, hondentrimmer, zwemcoach, voetbalcoach, paardrijcoach, chef-kok, huiswerkcontroleur, huishoudster en zelfbenoemd supermens (Ik kan mezelf net zo goed die titel geven, zoals niemand anders dat zal doen!)

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.